Hoeveel weegt de wereld?

16 - 05 - 2014 ► 10:27Soms zijn apps voor kinderen ook heel leuk voor volwassenen. Dat geldt zeker voor de Engelse app ‘Weigh the world’, verkrijgbaar in de AppStore voor Iphone en Ipad (€1,99). Door het spelletje te spelen word je bewust van het gewicht van dieren en objecten. Hoeveel weegt een regenwolk? Hoeveel woog een T-Rex? En hoeveel weegt onze planeet eigenlijk? Je inschattingsvermogen wordt door ‘Weigh the world’ flink op de proef gesteld.

De applicatie opent met een heldere groene achtergrond maar je kunt ook voor andere kleuren kiezen. Er zijn een aantal categorieën waarvan je het gewicht kunt raden: natuur, objecten, voertuigen, gebouwen en de ruimte.

Plofkip
Bij de optie ‘quick game’ kun je gewichten raden. Alles komt langs, bijvoorbeeld een Ipad, een muis en een struisvogel. Je kunt kiezen uit drie opties. Na vijf keer raden is het spel voorbij. Soms kun je het flink mis hebben. Want hoeveel weegt een échte kip? Wie denkt aan een plofkip zal een zwaarder gewicht kiezen dan iemand die denkt aan een scharrelkip. Het spel zet daarom niet alleen kinderen, maar ook volwassenen aan het denken. Hoeveel zou een dier eigenlijk écht moeten wegen zonder dat het gemanipuleerd is?

Weightheworld2Bij de knop ‘weigh games’ zijn verschillende opties. Je kunt een weegschaal in balans brengen met gewichten, bepalen welke dingen bij elkaar zwaarder wegen, een quiz spelen (hoeveel woog de Titanic?) of objecten sorteren van licht naar zwaar. Vooral het vergelijkingsspel is aan te raden. De gekste combinaties worden gemaakt waardoor het heel lastig is om in te schatten wat het juiste antwoord is. Wat weegt meer? Een gloeilamp en een dinosaurus, of een ster, een peer en een zeepaardje?

FrancesVermeerenGeen reacties mogelijk.

artikelen van FrancesVermeeren:
Een vogel in de hand
Staken werkt aanstekelijk
Neanderthaler niet dom
Hoeveel weegt de wereld?