Samen online studeren met Cloudents

Foto: Cloudents
07 - 03 - 2014 ► 15:27Instagram, Twitter, Facebook, Linked-In. We delen alles online. We posten foto’s, vertellen wat we meemaken en delen opvallende status-updates van anderen. Ons sociale leven wordt nu uitgebreid met ‘social studying’ via Cloudents. Cloudents is de nieuwe online plek waar je samen kunt studeren.

De makers van Cloudents noemen het een combinatie van Blackboard, Facebook en Dropbox. Op dit nieuwe sociale medium kun je je als student registreren en je aanmelden voor de vakken die jij volgt. Je kunt groepen aanmaken waarin je samenvattingen kunt delen, die gemakkelijk te uploaden zijn via Dropbox of Drive. Een ander kan jouw samenvatting vervolgens beoordelen. Zo kan iedereen gebruik maken van de beste informatie.

Missende leden

Het aanmaken van een account is gemakkelijk. Zo kun je bijvoorbeeld inloggen via je Facebook-account. Vervolgens schrijf je je in bij jouw universiteit of hogeschool. Het University College in Utrecht heeft de meeste ‘leden’: 441. Daarna volgen Amsterdamse instellingen met op de vierde plaats de Hogeschool van Amsterdam met 27 leden. Inschrijven bij twee scholen kan niet. Er zijn drie studenten van Universiteit Leiden die via Cloudents ‘sociaal studeren.’

Punten zonder prijs

Cloudents biedt mooie kansen die pas gegrepen kunnen worden als er meerdere mensen lid zijn. Ik ben een van de drie Leidse studenten op de site en helaas volgen de andere twee niet dezelfde opleiding. Ik kan mijn samenvattingen dus niet delen en aan niemand vragen stellen. Cloudents kent een puntensysteem waarmee je punten kunt verdienen met items uploaden, klasgenoten toevoegen of beoordelingen geven. Wat je er vervolgens mee kan, is nog onbekend. Gelukkig maar, want als enige student journalistiek op dit nieuwe platform heb ik nog weinig punten op zak.

 

Inge SchoutenGeen reacties mogelijk.

artikelen van Inge Schouten:
Samen online studeren met Cloudents
Blij? Je hond leeft mee
“We moeten slimmer gaan screenen”
Kleine boer heeft de toekomst