Wetenschappelijke weetjes op je smartphone

Amazing Science Facts: een handige app voor je smartphone Foto: Maartje Bruinsma
11 - 04 - 2013 ► 14:59Wist je dat het haar van een volwassen man of vrouw tot 25 procent van zijn lengte kan uitrekken zonder dat het breekt? En dat als je de ruimte in zou gaan, je zou exploderen voordat je stikt, omdat er geen luchtdruk is? Amazing Science Facts is een app voor je telefoon met grappige, maar ook serieuze feiten over wetenschap.

Iedereen met het Android-besturingssysteem op zijn telefoon kan de applicatie gratis downloaden via de Google Play Store. De app wordt regelmatig geüpdate zodat je elke keer weer nieuwe weetjes leest. Je kunt dus op ieder moment van de dag je wetenschapskennis bijspijkeren. De feiten verschillen van grappig, naar meer wetenschappelijk. Wanneer je een leuk weetje tegenkomt, kun je dit ook delen met je vriende: via de knop ‘share’ kun je het bericht op allerlei manieren de wereld insturen, bijvoorbeeld via Facebook, Twitter of Whatsapp.

Interactief
Als je zelf een leuk wetenschappelijk feitje weet, kun je dit ook opsturen. Door te klikken op ‘submit’ kun je een mailtje sturen naar RayJayFro, de makers van de applicatie. Zij onderzoeken vervolgens of het klopt, en als dat zo is zal jouw feitje ook verschijnen in de applicatie.

Maartje BruinsmaGeen reacties mogelijk.

artikelen van Maartje Bruinsma:
Tienermoeders in VS meer kans op overgewicht
“We bouwen het GHB-gebruik geleidelijk af”
Burn-out hardnekkiger dan gedacht
Wetenschappelijke weetjes op je smartphone