Showtime voor SciShow

Dkk Proteïne (Foto: Nakamura et al)
19 - 04 - 2013 ► 14:41Wat hebben Einstein en Manhattan met elkaar te maken? Wat is de oudste ster van het universum? En waarom doet nervositeit eigenlijk pijn? Voor antwoorden op deze en veel meer vragen moet je bij SciShow zijn.

Wetenschap is saai en wetenschappers zijn nog veel saaier. En hoewel we hopen dat kijkopkennis je al lang op andere gedachten heeft gebracht, is hier nog een duwtje in de goede richting. Geen onderwerp lijkt te gek voor het youtube-kanaal SciShow en zijn gastheer Hank Green. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en voor je het weet ben je twee uur verder en weet je waarom we sexy sexy vinden; dat vogels ook wel eens dronken raken en ken je de vijf dodelijkste natuurlijke substanties uit je hoofd. En voordat ik het vergeet: zuurstof probeert je om te leggen.

Kort maar krachtig

De filmpjes duren ongeveer vijf minuten, maar dat betekent zeker niet dat ze een gebrek hebben aan diepgang. Na een korte inleiding van het fenomeen breekt Hank het in een rap tempo op in hapklare stukjes. En met behulp van aantekeningen op het beeld zijn zelfs wetenschappelijke termen een koud kunstje. Daarnaast zorgt het gebruik van afbeeldingen ervoor dat het afwisselend blijft.

Humor

In een kleine tien minuten de gehele ontstaansgeschiedenis van iets pietluttigs als het heelal uitleggen, kan een beetje droog worden. Maar niet als SciShow er iets over te zeggen heeft. In het moordende tempo waarin we door tijd en ruimte geslingerd worden is er namelijk altijd ruimte voor een kwinkslag of twee.

Kun je net als ons geen genoeg krijgen van SciShow? Ze zijn ook actief op TwitterFacebook en Tumblr.

Astrid Van DaelGeen reacties mogelijk.

artikelen van Astrid Van Dael:
Warmbl. dame zkt eicel
Chocolade nog gezonder
Showtime voor SciShow