Geneeskunde voor iedereen: KennisInZicht

www.kennisinzicht.umcg.nl
04 - 04 - 2013 ► 11:00Wist je dat de hersenen het kijken niet verleren? En dat licht als een medicijn is in sombere dagen? Of dat een nieuwe techniek donorlongen toch geschikt maakt voor transplantatie? Dit en nog veel meer kun je vinden op KennisInzicht, de populairwetenschappelijke pagina van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Met KennisInzicht wil het UMCG een breder publiek laten kennismaken met artsen, onderzoekers en de wetenschap achter behandelingen en medicijnen.

Ook voor kids

In de rubriek ‘Uitgelicht’ vind je de diepere achtergrondverhalen, waarin ook plek is voor de allerjongsten. Onder de kop ‘KidsInzicht’ wordt wetenschappelijk nieuws in begrijpelijke taal uitgelegd aan kinderen tussen de negen en twaalf jaar. Op die manier is er ook samenwerking mogelijk geweest met het Klokhuis, het jeugdprogramma van de NTR op Nederland3.

Arts en onderzoeker aan het woord

In ‘Vraag en antwoord’ en ‘Onderzoek in beeld’ komen artsen en onderzoekers aan het woord die iets te melden hebben over de actualiteit. Onlangs, in ‘Vraag en antwoord’, vertelde het hoofd van de polikliniek Winterdepressies van het Universitair Centrum Psychiatrie hoe het komt dat herfst en winter mensen depressief kunnen maken.

Onder het motto ‘Wetenschap voor iedereen’ houdt het UMCG een Facebook, Twitter en YouTube pagina bij. En via RSS is het nieuws ook gemakkelijk te volgen.

In het nieuwsoverzicht zijn ook de eerdere edities te vinden van het Webmagazine, de nieuwsbrief, en Triakel (een blad uit het noorden dat werd geleverd aan huisartsen, specialisten, gezondheidsinstellingen en overige relaties).

Mariska ScheelGeen reacties mogelijk.

artikelen van Mariska Scheel:
“Ingedikte voeding lost slikproblemen niet op”
Geneeskunde voor iedereen: KennisInZicht
Rozen telen in Kenia met half zo weinig water
Slaapapneu verrast vele patiënten en artsen