etalage
Dummies opgelet: vraag het Wolfram|Alpha!

Stel je voor: je neefje vraagt je om hem te helpen met zijn huiswerk. Natuurlijk ben je hiertoe bereid, want jij bent erg slim, en dat huiswerk kan niet erg moeilijk zijn..toch? Helaas, de vraag is ingewikkelder dan je had verwacht. Niet getreurd, want Wolfram|Alpha, geesteskind van de Engelse wetenschapper Stephen Wolfram, biedt de oplossing. Vul je probleem in op de website en alle informatie die je zocht ligt binnen handbereik. Met opgeheven hoofd vertel je aan je neefje hoe hij het probleem ‘natuurlijk’ moet oplossen en dankzij de mobiele app kun je ook op feestjes de show stelen met jouw kennis!

Stel je vraag

Wiskundige problemen zijn dankzij de door Wolfram Research ontwikkelde software Mathematica geen probleem meer. Vul een som in en je krijgt niet alleen het antwoord, schema’s en tabellen, maar ook stap voor stap uitgelegd hoe je tot de oplossing moet komen. Maar aan Wolfram|Alpha kunnen ook praktische vragen gesteld worden. Wil je weten hoeveel verf je nodig hebt om je woonkamer van 25m2 te verven? Vraag het op de website en je weet direct dat het antwoord 2.1 liter is. Ben je ervan overtuigd dat de zebra familie is van de mier? Vul de twee diersoorten in en het taxonomische overzicht laat je in een oogwenk zien dat een opfris-cursus biologie voor jou geen kwaad kan.

Betrouwbaarheid door professionaliteit

Wolfram|Alpha werkt niet zoals een zoekmachine of online encyclopedie. Gebruikers kunnen opmerkingen of aanvullingen doorgeven aan de website, maar niet zelf toevoegen. Hierdoor is de betrouwbaarheid een stuk groter dan bij andere websites, die bijvoorbeeld met opensource werken. Professionals controleren en testen alle informatie die aan de database wordt toegevoegd. Het antwoord op je vraag wordt berekend door met bepaalde algoritmen door die database te zoeken. Alle informatie die gevonden is met jouw zoekterm, wordt weergegeven met vermelding van de bron. Je kunt dus meteen verder met de informatie die je ontvangen hebt.

26 - 04 - 2013 |
Karin Beumer