World Explorer: altijd weten waar u moet zijn

Wereld, Flickr.com, door DonkeyHotey
08 - 03 - 2013 ► 15:25De app ‘World Explorer’ laat op elk moment zien welke interessante plekken er in de buurt te ontdekken zijn. Deze app is ontwikkeld door AudioGuidia en is gratis te verkrijgen voor iPhone en Android.

Afhankelijk van de locatie waarop u zich bevindt, creëert deze app een lijst met bezienswaardigheden. Denk aan monumenten, musea, nationaal erfgoed maar ook aan universiteiten en steden. In de lijst staat hoever de betreffende plek van u af is en een cijfer voor de toeristische attractiviteit. Als u een bezienswaardigheid selecteert, kunt u het verhaal lezen dat er bij hoort. Denk hierbij aan de geschiedenis, maar ook aan foto’s en anekdotes.  Als u bijvoorbeeld in Leiden bent, staan in uw lijst o.a. Naturalis, het Volkenkunde Museum en de Pieterskerk als nuttige suggesties om naar toe te gaan. U vindt waar het Volkenkunde Museum gevestigd is, wanneer en waarom het gebouwd is en welke collecties en activiteiten er zijn.

Overal

Deze app bestaat al langer, maar is nog altijd bij veel mensen onbekend. En dit terwijl er meer dan 350.000 plaatsen beschrijven staan, waarvan er vast een aantal plekken tussen zitten, waarvan u het bestaan nog niet wist. Of misschien leert u nog wel wat nieuws over uw eigen buurt. Niet alleen in Nederland werkt deze app maar over de hele wereld. Het gebruik van de app is zeer eenvoudig en duidelijk. Een klein nadeel is dat het af en toe even kan duren voordat de app is geladen, maar dat moeten we misschien wel over hebben voor een wereldgids met zoveel verschillende plekken.

Frederike JansbekenGeen reacties mogelijk.

artikelen van Frederike Jansbeken:
World Explorer: altijd weten waar u moet zijn
‘Politieke thriller’ over buitenlandbeleid EU
Gemengde teams presteren beter
Angstreactie kan gewist