Wetenschap voor iedereen: Science Palooza

Science Palooza: scherp en verantwoord wetenschapsnieuws
18 - 03 - 2013 ► 15:40



Bestaat de wiskundeknobbel? Hoe gaat het met de schaamluis? Waarom maakt verhuizen gelukkig? En waarom moeten wij antioxidanten absoluut niet vertrouwen? Zomaar een paar vragen die op de site Science Palooza beantwoord worden. Elke dag verschijnen er blogs op de site over alles wat met wetenschap te maken heeft. ‘Want wetenschap is leuk en spannend!’

Science Palooza is een initiatief van een groep enthousiaste jonge wetenschappers die vindt dat andere wetenschappers hun onderzoek moeten kunnen uitleggen aan de wereld. De redacteuren proberen door hun manier van schrijven de wetenschap toegankelijk te maken voor iedereen. Het begon met een groepje vrienden, maar inmiddels is de site ontwikkeld tot een netwerk van jonge onderzoekers en nieuwsgierige schrijvers.

Zelf meeschrijven

Het leuke aan de site is dat iedereen met een interessante kijk op wetenschappelijk nieuws hierover kan schrijven en dit naar de redactie kan mailen. Naast de vaste redacteuren, zijn er dus eens in de zoveel tijd gastredacteuren die hun steentje bijdragen. Zo helpen heel veel mensen mee deze site draaiende te houden.

De site bevat een archief waar een breed scala aan onderwerpen te vinden is. Ook kun je op de hoogte worden gehouden van de laatst geplaatste blogs door middel van Twitter, Facebook, RSS feeds of de nieuwsbrief die eens in de week in je mailbox verschijnt.

Naast het onderhouden van de site, organiseren de initiatiefnemers vanaf 2006 ook elk jaar een Discovery Festival, waar wetenschap en feest samenkomen. Met een cocktailtje kijken naar wetenschappelijke experimenten, dat is het idee. De achtste editie zal dit jaar in september plaatsvinden.

AnneWielenga



Geen reacties mogelijk.

artikelen van AnneWielenga:
“Meer zelfdodingen door Europese bezuinigingen”
Levers nu langer houdbaar buiten het lichaam
Beter mikken bij de ruggenprik
Wetenschap voor iedereen: Science Palooza