etalage
VICE.com brengt nieuw kanaal met wetenschap

Kan in de nabije toekomst iedereen met een 3D-printer geweren en kogels printen? Hoe komt het dat Armenië geniale kinderen voortbrengt? En waarom krijgen knappe vrouwen vaak slimmere kinderen? Dit zijn voorbeelden van vragen die Motherboard, een website over wetenschap en technologie, vanaf woensdag 3 april gaat beantwoorden.

Motherboard is een kanaal van de website VICE.com. De Nederlandse VICE-website bericht nu over een uitgebreid scala aan onderwerpen: muziek, fashion, lifestyle, technologie en allerlei actuele zaken die het dagelijks leven beïnvloeden. Met Motherboard introduceert zij een online magazine en videokanaal die de knooppunten tussen wetenschap, technologie en mensen blootlegt.

Motherboard USA

Het nieuwe Nederlandse kanaal is afgeleid van het in 2009 geïntroduceerde Amerikaanse Motherboard. De website brengt vooral items over technologie gekoppeld aan wetenschap, natuur en persoonlijke interviews met interessante mensen. Voorbeeld van dit laatste is een interview met een journalist die wordt verdacht lid te zijn van de hackersgroep Anonymous. Hij krijgt wellicht meer dan 100 jaar gevangenisstraf wegens het bedreigen van een FBI-officier, het wegmoffelen van bewijs tegen hem en het delen van een link in een chatruimte die leidde naar de creditcardgegevens van alle medewerkers van een beveiligingsbedrijf. Motherboard stelt kritische vragen aan de verdachte journalist en geeft hem de ruimte om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Het eerste item dat op het Nederlandse kanaal verschijnt zal een lokaal item zijn over ’s werelds eerste officiële cyborg die een tour maakt door het Stedelijk Museum. In de toekomst is het waarschijnlijk mogelijk voor lezers en kijkers om tips in te sturen.

28 - 03 - 2013 |
robins