ScienceOut: agenda voor wetenschapsuitjes

01 - 03 - 2013 ► 14:56Zin in een ontspannen dagje uit, maar hier toch iets van op willen steken? Of het nou gaat om een lezing over de bonobo in Amsterdam, een cursus waarbij je leert om digitaal je voorouders op te sporen in het Zeeuws archief of een poeptentoonstelling in Almere: de website ScienceOut biedt een uitgebreid overzicht van uitjes met een wetenschappelijk thema in Nederland en Vlaanderen.

ScienceOut (‘uitgaan met inhoud’) is een initiatief van het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Techniek (NCWT) – het moederbedrijf van Science Center NEMO in Amsterdam. NCWT hoopt hiermee wetenschap aantrekkelijker te maken voor het grote publiek. Veel bekende organisaties zoals grote musea, universiteiten en bibliotheken zijn al lid van de site, maar ook voor kleine organisaties is het mogelijk om zich aan te melden en hun evenementen te promoten. Bovendien kunnen tips in de vorm van persberichten via een e-mailadres worden ingestuurd.

Overzichtelijk zoeken

De zoekmachine op de site maakt het mogelijk om niet alleen te zoeken op datum en locatie, maar ook op het type evenement, de doelgroep en zelfs op trefwoorden. De site toont onder andere tentoonstellingen, lezingen, workshops en excursies. Behalve het actuele aanbod, worden er op de homepage ook thema’s uitgelicht – zoals ‘voorjaarsvakantie’ – en staat er een kolom met ‘tips’. Dus wie geïnteresseerd is in Belgische tegelfabrieken of zijn zenuwen wil laten testen, het aanbod is enorm; voor iedereen is er dagelijks een interessant uitje op de site te vinden.

Myrthe PrinsGeen reacties mogelijk.

artikelen van Myrthe Prins:
‘Bloed korter houdbaar dan gedacht’
Dik, dikker, dikst: lunch- lezing obesitas en genen
ScienceOut: agenda voor wetenschapsuitjes
Grote verschillen CO2-besparing biobrandstof