Daag een varken uit voor een spelletje Pig Chase

Pig Chase app, computeridee.nl
05 - 03 - 2013 ► 12:04Even geen zin in een spelletje Quiz Battle, Wordfeud of Temple Run? Binnenkort zal Pig Chase online gaan. Met deze app kun je via je iPad spelen met een levensecht varken.

Op een groot beeldscherm in de stal van het varken wordt een lichtbal getoond. Menselijke spelers kunnen deze lichtbal via de iPad over het hele beeldscherm laten bewegen. De bedoeling is dat het varken de lichtbal zoekt en met zijn snuit aanraakt. Gebeurt dit, dan zal de lichtbal kleurrijke vonken afvuren. De iPad-speler ziet op zijn beurt de snuit van het varken, alsof hij aan de andere kant van het scherm staat. Vervolgens leidt de menselijke speler het varken langs bepaalde doelen, waardoor een nog grote lichtshow zal ontstaan. Hoe langer een mens contact houdt met het varken, hoe hoger de speler in de high score lijst komt te staan.

Staartbijten voorkomen

De app is ontwikkeld door onderzoekers van Wageningen UR en ontwerpers van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. De onderzoekers willen met de app twee zaken onder de loep nemen. Zo wil filosoof Clemens Driessen kijken of hij met de app een nieuwe relatie tussen mens en dier kan vaststellen. Eentje die de elementen van een huisdier, het circus en de boerderij samenbrengt.

Varkens zijn slimme beesten en hebben daarom uitdaging nodig. Krijgen ze dit niet, dan gaan ze zich vervelen en worden ze agressief. En dat wil nog wel eens resulteren in staartbijten. Dierenwelzijndeskundige Marc Bracke wil daarom kijken of de app een geschikt middel is om agressie in de stal te voorkomen.

Nieuwsgierig geworden naar de app? Hier alvast een voorproefje.

Marisa van MarwijkGeen reacties mogelijk.

artikelen van Marisa van Marwijk:
Modebewust in de Middeleeuwen
Daag een varken uit voor een spelletje Pig Chase
Streven naar succes maakt creatiever
Theorie kristalvorming nu compleet