Groningen viert Nacht van Kunst & Wetenschap

04 - 05 - 2012 ► 07:24Hoe groot is je hersenactiviteit als je naar kunst kijkt? Wat kan Maarten van Rossem je leren over gelukkig oud worden? En hoe kun je koken met vloeibaar stikstof? Je ontdekt het allemaal tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap in Groningen.

Voor de derde keer worden er op 2 juni in de binnenstad van Groningen verschillende optredens, lezingen en experimenten georganiseerd, waarbij kunst wordt gecombineerd met wetenschap. Volgens Bianca Pander, projectmanager van De Nacht van Kunst en Wetenschap, hebben deze veel met elkaar gemeen. “Bij kunst en wetenschap is een goede dosis creativiteit van essentieel belang. Bovendien zijn kunstenaars en wetenschappers beide bezig met het verleggen en doorbreken van grenzen.”

Op 14 locaties, waaronder het Academiegebouw en Het Groninger Museum, kun je kijken en luisteren naar muziek, theater, literatuur, kunst, wetenschap en een combinatie hiervan. Pander: “Op verschillende manieren hebben we linken gelegd tussen kunst en wetenschap. We laten bijvoorbeeld een hiphop crew battelen met robots en er is een levend, kleurrijk kunstwerk gemaakt van kweekbodems met bacteriën. Schimmels kunnen namelijk erg mooi zijn, dat weet bijna niemand.”

Gezond oud worden


Dit jaar staat De Nacht in het teken van Healthy Ageing; hoe kun je zo lang mogelijk gezond en actief leven? Daarom zullen er voorstellingen en experimenten te zien zijn die te maken hebben met dit thema. Onder andere Maarten van Rossem en Lebbis zullen een show geven over gezondheid, sport en bewegen.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Op de website kun je voor €10,- kaarten bestellen. Hier vind je ook het programma.

Datum: Zaterdag 2 juni, van 20.00-02.00 uur
Plaats: Verschillende locaties in het centrum van Groningen

Gerline van der GiessenGeen reacties mogelijk.

artikelen van Gerline van der Giessen:
Robotica: ‘Mensen kun je niet vervangen, sommige taken wel’
Wat andere klanten kopen, beïnvloedt je koopgedrag
Groningen viert Nacht van Kunst & Wetenschap
Multitasken niet altijd efficiënt