Dansen met de wetenschap

14 - 05 - 2012 ► 21:20Lekker feesten en tegelijk de wetenschap vooruit helpen? Tussen de cocktailbar en de DJ een potje voetbal spelen met een shutterbril, of met een eye tracker achterhalen waar je blik op blijft rusten. 28 september draait op Discovery Festival alles om experimenteren: in muziek, kunst en wetenschap.

Discovery Festival is ontstaan vanuit wetenschapsblog Sciencepalooza. Een aantal aangesloten bloggers vond elkaar in hun enthousiasme voor zowel spannende nieuwe wetenschap als nieuwe muziek, nieuwe kunst en nieuwe ideeën. Ze richten de stichting Very Disco op en stortten zich op de organisatie van Discovery 06: een uitgaansavond met inhoud.

Je DNA aan een halsketting


En met succes: de eerste editie in 2006 was een uur na opening uitverkocht. In de afgelopen jaren hebben bezoekers van het Amsterdamse festival een interessante mix van wetenschap, kunst en muziek mogen ervaren. Je eigen DNA aan een halsketting, een pijnexperiment, geluidskunst uit Denemarken, en de wetenschap achter de trucs van MacGyver. En natuurlijk cocktails uit reageerbuizen en muziek van DJ’s als Lustige Lola & Weltschmerz en Cinnaman.

Ook voor wetenschappers


Op vrijdag 28 september 2012, tijdens European Researchers Night, is Discovery Festival aan haar zevende editie toe. Dit jaar sluiten zich naast Amsterdam ook Rotterdam en Eindhoven aan met een eigen versie van Discovery Festival. En niet alleen kunst-, muziek- of wetenschapsliefhebbers – of een combinatie van die drie – zijn van harte welkom. Wetenschappers die hun onderzoek wel ‘festival-proof’ vinden, kunnen hun project insturen en een plek winnen op Discovery Festival Eindhoven. Kaartverkoop voor de festivals start in de zomer.

Marieke EppingGeen reacties mogelijk.

artikelen van Marieke Epping:
Promotiestress
Dansen met de wetenschap
Vergeeld papier wordt verleden tijd
Babyvoeding bevat te weinig voedingsstoffen