Open podium voor wetenschapsfans

Bloggen met scientists
27 - 04 - 2012 ► 14:05Hoe kunnen gedachten aan de dood leiden tot een beter leven? Waarom wordt aardig zijn gedeeltelijk bepaald door genen? Wat heeft buikslijm van een varken te maken met het helen van wonden bij mensen? Je vind het meest uiteenlopende wetenschaps-nieuws op het Amerikaanse Scienceblog.com.

In 2002 is Scienceblog van start gegaan als een platform voor onderzoeksinstellingen en wetenschapsliefhebbers die nieuws via hun weblog met de wereld willen delen.

Wetenschappelijk platform


Scienceblog is een platform voor wetenschapsnieuws, geschreven door een virtuele gemeenschap van onderzoekers, academici, studenten of simpelweg bekwame wetenschapsfans. Iedereen met een wetenschappelijke achtergrond kan zich aanmelden om wekelijks een blog bij te houden op de site. Op Scienceblog vind je ook links naar weblogs van wetenschappers die zowel schrijven voor Scienceblog en tegelijkertijd hun eigen blogs hier kunnen promoten.

Actueel en internationaal


Op de site vind je artikelen die voornamelijk gebaseerd zijn op persberichten van universiteiten en onderzoekscentra. De auteurs krijgen informatie van onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Maar ook bloggers houden bijvoorbeeld tijdens veldwerkonderzoek hun blogs bij vanuit het buitenland. Hierdoor krijg je dus het laatste (internationale) wetenschapsnieuws snel, kort en makkelijk te lezen.

Van wetenschapper tot liefhebber


Scienceblog richt zich op verschillende onderzoeksvelden. Ieder blog heeft een eigen thema. De auteurs zijn actieve wetenschappers die werkzaam zijn bij universiteiten, medische onderwijsinstellingen, maar ook hoogleraren, artsen, professionele schrijvers, studenten en promovendi.

Rebecca HanserGeen reacties mogelijk.

artikelen van Rebecca Hanser:
Braziliaanse auto’s zuipen alcohol
Open podium voor wetenschapsfans
Nederlanders slapen te weinig door werk
Licht in je hoofd