Wetenschap in 2 minuten

A Moment of Science
09 - 03 - 2012 ► 11:08Kun je echt leren terwijl je slaapt? Waarom brommen koelkasten? Maken paddo’s mensen aardiger? Vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had, maar waarop je toch graag een antwoord wilt. Liefst niet te ingewikkeld en langdradig. De podcasts van ‘A Moment of Science’ bieden de oplossing.

Iedere werkdag presenteert het Amerikaanse ‘A Moment of Science’ in twee minuten een podcast over interessante wetenschappelijke onderzoeken, vragen of leuke weetjes. Wetenschappelijke voorkennis is geen vereiste, de podcasts leggen op een makkelijke manier de onderwerpen uit.

De podcasts worden gemaakt door masterstudenten van de Universiteit van Indiana in Bloomington (VS). De meesten van hen studeren Engels of Creatief schrijven, en allemaal hebben ze iets met ‘science’. De studenten werken samen met de wetenschappelijke gemeenschap van de universiteit en hebben een hele waslijst aan onderzoekers van over de hele wereld die ze kunnen raadplegen. Op deze manier proberen ze de wetenschap begrijpelijker te maken.

Naast podcasts biedt de website ook blogs aan, is er een twitteraccount en waren ze tot 2010 actief op youtube. Heb je zelf een vraag? Stuur hem in en wie weet krijg je binnenkort via ‘A Moment of Science’ het antwoord.

Ellen NieuwenhuijzeGeen reacties mogelijk.

artikelen van Ellen Nieuwenhuijze:
Behandeling vreemdelingen botst met internationaal recht
Wetenschap in 2 minuten
Babylab Leiden neemt kijkje in babyhersenen