Knobbelzwanen op de Dam

27 - 03 - 2012 ► 17:57Wist je dat de adder nog nooit is waargenomen in het westen van Nederland en alleen maar gezien wordt in het oosten? Terwijl in deze gebieden de fazant, die wijd verspreid is over de rest van Nederland,  nauwelijks voorkomt. Ben je ook benieuwd naar wat er zoal in jouw omgeving rondkruipt, vliegt of  zwemt? Op de website van het Nederlands Biodiversiteitsportaal (NLBIF) is dit allemaal zelf op te zoeken.

Op deze website selecteer je een stad, gemeente of gebied om te onderzoeken. Vervolgens komen alle gevonden soorten op een rijtje te staan, op alfabetische volgorde van de wetenschappelijk naam. Gelijk zie je hoe vaak de soort is waargenomen en op welke locatie dit is gebeurd. Elke soort is met bijbehorende informatie, afbeeldingen en eventueel nieuws erover te bekijken. Een grote verzameling informatie over de biodiversiteit in Nederland.

Blauwe reigers


Zo blijkt dat niet alleen de verwachte meeuwen en duivensoorten aangetroffen worden op de Dam in Amsterdam, maar ook knobbelzwanen en blauwe reigers.

Het Nederlands Biodiversiteitsportaal is onderdeel van de Global Biodiversity Information Facility dat biodiversiteitgegevens wereldwijd toegankelijk probeert te maken. Niet alleen onderzoekers en geïnteresseerden hebben hier profijt van, ook politiek en beleid hebben deze informatie nodig. Bijvoorveeld om keuzes te maken over natuurlijke bronnen.

Danielle MeulemanGeen reacties mogelijk.

artikelen van Danielle Meuleman:
Gezond leven dankzij oeroud voedselpatroon
Knobbelzwanen op de Dam