Beauty meets Science

Serena Verbon, eigenaresse Beautylab.nl
26 - 03 - 2012 ► 19:10Breken de moleculen van je parfum echt als je je polsen tegen elkaar wrijft? Krijg je puisten van chocola? Kunnen poriën echt openen en sluiten? Deze vragen, en meer, beantwoordt Serena Verbon (27) op haar blog Beautylab.nl. Dankzij haar biomoleculaire studie weet Verbon schoonheidsproducten op wetenschappelijke wijze te analyseren. Verbon: “Van tijd tot schemert mijn analistenachtergrond subtiel tussen de regels door, bijvoorbeeld wanneer ik wat dieper op een beautyingrediënt of –product inga.”

Dankzij Verbon kan menig vrouw (en zelfs een enkele man) zich eenvoudig verdiepen in de wetenschappelijke kant van beautyproducten. Van intieme zeepemulsies tot allerlei Do-It-Yourself experimenten: Verbon schuwt geen enkel onderwerp en verheldert graag de wetenschap achter beauty.

Door handige stap-voor-stap foto’s en gemakkelijk taalgebruik maakt Verbon de science achter beauty toegankelijk voor leken. Verbon weet haar lezers keer op keer te verbazen met verrassende mini-onderzoeken. Wist je bijvoorbeeld dat tandpasta helemaal niet goed is tegen het uitdrogen van puistjes? En heb je er ooit aan gedacht je huid te reiningen met de oil cleansing method? Of wat dacht je van je eigen concealer of lipbalsem maken? Dit alles en meer kun je vinden op Verbons blog. Beautylab.nl is zeker een kijkje waard.

Juwan MahmoodEen reactie op “Beauty meets Science”

  1. nirosha says:

    Tof!

artikelen van Juwan Mahmood:
‘Geef je tanden een derde shot fluoride’
“Iedereen aspirine? Zo ver zijn we nog niet.”
Beauty meets Science